Moraali on kuin ihmistä koossa pitävä tukiranka, joka rappeutuu liian vähäisen treenin takia.

Selkärangattomat (Invertebrata) on termi, jolla kuvataan naisia ja miehiä, joilla ei ole enää tätä sisäistä tukirankaa ihmissuhdeasioidensa hoitamisessa. Se on luhistunut käytön puutteessa. Ryhmään kuuluu 97 % kaikista ihmisistä, eli kaikki muut paitsi selkäjänteisten pääjakson (Chordata) alajakso selkärankaiset (Vertebrata).

Selkärangattomat syövät yleensä ravinnokseen vastakkaisen sukupuolen kallisarvoista aikaa, joka kuluu sen pohtimiseen miksi romanttissävytteisiä viestejä lähettänyt nainen tai mies käyttäytyy niin epäjohdonmukaisesti. Miksi hänen puheensa ja tekonsa ovat täysin ristiriidassa keskenään.
Selkärangaton tapaus, joka luikerteli ulos tilanteesta vähin äänin.
Selkärangattomia on lukemattomia eri alalajikkeita, joiden pääryhmiä edustavat:

1) Jo pariutuneet selkärangattomat, jotka jättävät mainitsematta pariutumisasteensa tai jopa peittävät sen taidokkaasti eli ”vahingossa”.

2) Pariutumista yrittävät selkärangattomat, jotka eivät ilmaise selkeästi missään vaiheessa minkä naaraan tai uroksen kanssa eivät halua pariutua aiheuttaen näin ajanhaaskausta myös tämän yksilön sosiaalisen verkoston eri sektoreille, jotka joutuvat pohtimaan mikä helkkari siinä on kun homma ei etene paritteluun asti tai varsinkaan siitä eteenpäin.

3) Selkärangattomat, jotka eivät soita/tekstaa/tee mitään mitä lupasivat, mutta roikottavat soidinsignaaliensa kutsumana paikalle saapunutta ja siihen jäänyttä naaraasta/urosta verkossaan niin kauan, että tämän pariutumispotentiaali selkärankaisten ilmeisesti sukupuuttoon kuolevan lajikkeen kanssa on heikentynyt.

Eli toisin sanoen selkärangaton on nainen tai mies kuin meduusa, joka liiskaantuu mieluummin vaikka norsun alle, kuin kertoo toiselle osapuolelle rehdisti, että nyt ei kiinnosta tai ei pysty.

Mikä avuksi?

Lääkkeeksi naisille, jotka haluavat oppia tulkiksemaan selkärangattomien urosten toimintaa, suosittelen ensisijaisesti seuraavia mullistavan lukukokemuksen tarjoavia kirjoja:

Jätä se! Älä tuhlaa aikaasi vääriin miehiin (Behrendt Greg, Tuccillo Liz), tästä on muuten tehty myös loistava elokuva joka kannattaa katsoa hyvän miespuolisen ystävän kanssa. Löytyy joistain nettikaupoista ja kirjastoista.

Miksi fiksut naiset valitsevat väärin (Connell Cowan, Melwyn Kinder), tämän kirjoittajat ovat kliinisesti suuntautuneita psykologeja eikä tämän veroista kuvausta miehen mielenmaisemasta ole toista. Bestseller ja ikivihreä teos on vaikea ostaa enää mistään, mutta antikvariaatti tai kirjasto voi ehkä kätkeä uumeniinsa tämän aarteen.

Miehille on tajolla paljon enemmän kirjallisuutta, nettisivustoja, kursseja ja kouluttajia. Näistä suurta osaa ei kannata lukea, kuunnella saati omaksua. Ellei tavoitteena ole vaihtaa friendzonetetun nöhvön ura naisia kaatavaksi psykopaatiksi tai tätä yrittäväksi, itsensä ja matkalla monta naista entistä pahemmin hajoittavaksi wannabe-pelimieheksi.

Sen sijaan meillä on Mark Manson, jonka joka ikinen blogiteksti on täyttä timanttia ja kirja Models: Attract women trough honesty suositeltavaa luettavaa myös naisille.

Tässä tällä erää ohjeeni teille, jotka olette joutuneet ystävyyssektorille tai tuhlanneet niin paljon aikaanne ”miksei se soita” -elämään, että kaikilla turhassa toivossa haahuiluun tuhlatuilla tunneilla olisitte jo kehittäneet tehokkaita syöpälääkkeitä, kirjoittaneet monet väitöskirjat ja tehneet kaikista unelmistanne totta. Onneksi vielä ei ole liian myöhäistä, joten toivotan onnea korjausliikkeiden tekemiseen.

Totuus on hienointa mitä toiselle ihmiselle – ja itselleen voi sanoa. Lisäksi rehellisyys maksaa aina lopulta itsensä takaisin aitojen ja lujien ihmissuhteiden muodossa.